Ялини, сосни , дуби та модрини –  молодий ліс продовжують висаджувати на Хмельниччині.

993

Ялини, сосни , дуби та модрини –  молодий ліс продовжують висаджувати на Хмельниччині. Це одне з головних завдань  державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство» . Тамтешні працівники пильнують 9 тисяч гектарів лісу. Площі дерев щороку збільшують.

Майже 9 тисяч гектарів лісів Хмельниччини знаходяться під опікою державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство». Більше половини з них належать до Національного природничого парку «Подільські Товтри».  Головне завдання тутешніх лісівників – не лише пильнувати та доглядати за «зеленим» багатством країни, а його примножувати. Так, в Ярмолинецькому лісгоспі щороку висаджують молодий ліс.

Ділянки, де проводилися рубки, неодмінно заліснюють.  Саджають ті види дерев, які добре у нас приживаються.

На вибіркових санітарних рубках триває процес заготівлі деревини. Відходів після виробничого процесу фактично не залишається – гілля та хмиз переробляють на тріску. Продукцію потім реалізовують.

Працюють лісівники у спецодязі та забезпечені індивідуальними засобами захисту, – розповідають на підприємстві.

За виробничим процесом спостерігають фахівці лісового господарства Хмельниччини, які приїхали на виїзну нараду. Проводять її на базі Ярмолинецького лісництва на чолі з директором державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство» – Іваном Кирилюком. Такі зустрічі, кажуть лісівники, для них дуже важливі.

Як каже директор підприємства  – Іван Кирилюк, виїзні наради у Ярмолинецькому лісовому господарстві  – традиційні. Це привід зустрітися великим колективом, підбити підсумки роботи та сформувати нові завдання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" " " "