«ЯПОМОГА» У ШКОЛАХ

325

З 20го вересня у школах Волочиська проходить акція «Япомога». Впродовж тижня  учні та працівники закладів здають на переробку сотні використаних пляшок з-під напоїв. За це отримують кошти, які віддають на благодійність. Діти здебільшого обирають допомогу для безпритульних тварин.

У продовження екопроєкту «Хмельниччина йде на чистоту», за ініціативи голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, у Волочиській тергромаді  нещодавно стартував пілотний проєкт «ЯПомога».  За фінансуванням Благодійного Фонду «Ми Поруч» у 3х міських школах з’явились перші «Япомога-бокси»  – інноваційні пристрої, що перетворюють відходи на благодійність. У ЗОШ №1 після початку акції встигли назбирати більше ніж 4 тисячі пластикових пляшок. Заступниця директора каже, в середньому один учень приносить на переробку по 2-3 пляшки в день.

Кожен знає як користуватись боксом і кому хоче допомогти – людям похилого віку, дітям з особливими потребами або ж безпритульним тваринам.

За усім слідкує екопатруль.

Директор ЗОШ №5 зазначає, діти поступово змінюють ставлення до навколишнього середовища. І ці зміни – на краще.

У майбутньому  такі «ЯПомога» бокси планують встановити  у навчальних закладах кожної територіальної громади Хмельниччини. Кошти зібрані спільними зусиллями, будуть спрямовані на будівництво притулку для тварин чи місцевий соціальний центр реабілітації дітей з інвалідністю та особливими потребами.

" " " "