Яскраво та різноманітно День Незалежності відсвяткували у двох районах Хмельниччини . Підсумки тижня .

1006

 З новими об’єктами благоустрою, виступами зіркових артистів, смачними пригощаннями та іншими розвагами. Так, святкували 27-річницю Незалежності України на 188-му окрузі. Все це з нагоди важливої події для жителів Волочиського та Хмельницького районів організував народний депутат України Сергій Лабазюк та його благодійний фонд «Ми поруч». Наймасштабніші заходи розгорнули 24-го серпня на центральній площі Волочиська . Річ у тім, що цього дня тут відзначали також день міста. З нагоди подвійного свята у районному центрі виступив зірковий гурт «ТІК». Послухати який зібралося кілька десятків тисяч містян та гостей з інших населених пунктів.

 Війтовецька територіальна громада, що на Волочищині, першою серед інших привітала Незалежну Україну із Днем Народження урочистостями. Вітали країну-іменинницю місцеві таланти, керівництво  громади та району.

19 серпня у Війтівцях також святкували день селища. Нині, це потужний центр територіальної громади, що стрімко розвивається в курс країни.

Багато прийшло на свято родинами. А ті, які цього року поповнилися новонародженими – отримали в ході святкувань подарунки. Сім’ї, ощасливлені малюками, привітав народний депутат України Сергій Лабазюк. Також відзначив талановитих дітей, працівників культури та керівництво громади. А наймолодші жителі отримали від парламентаря та його благодійного фонду «Ми поруч» ще один подарунок – сучасний спортивний комплекс, відкриття якого відбулося напередодні.

Та найбажаніший подарунок на усіх присутніх чекав попереду. Після офіційної частини на сцені виступив гурт «Толока», який поставив яскраву крапку на святі своїм драйвовим виконанням українських народних пісень.  А часом під запальну музику можна було вдосталь поласувати смачненькими пригощаннями від благодійного фонду «Ми поруч».

Ще один подарунок на згадку про чергову річницю Незалежності країни зробили жителям Хмельницького району. На території центральної районної лікарні облаштували дитячий майданчик. 23 серпня новий об’єкт благоустрою символічно у переддень свята приймав перших маленьких відвідувачів.

Дітям комфортне місце відпочинку – працівникам закладу належні умови праці. Після урочистого відкриття майданчику нардеп принагідно вручив медикам сертифікат на придбання необхідних медикаментів.

По обіді епіцентр свята перемістився у село лісові Гринівці, Хмельницького району. Яскраве та різноманітне дійство згуртувало жителів з різних куточків району. Для присутніх влаштували традиційні пригощання та забави. Та спершу на початку заходу підсумували здобутки чергового року Незалежності.

За кожним досягненням громади та району стоять його жителі. Тих, хто примножують здобутки своєю працею та небайдужістю у ході урочистостей відзначив народний депутат України Сергій Лабазюк. Опісля традиційної урочистої програми запалював публіку гурт «Лісапетний батальйон». Своїм колоритним виступом артистки просто підкорили сцену та серця всіх присутніх.

24 серпня з самого ранку на центральній площі Волочиська вирувала святкова програма. Розпочали традиційно з відкриття оновленої дошки пошани. Так, за трудові здобутки відзначили організації, колективи та окремих працівників, які потім всі гуртом пройшли урочистим парадом центральними вулицями міста.  Лунали вітання у цей день й на адресу міста Волочиськ, який святкував свою 555 річницю. Нині це зразковий центр територіальної громади, що першою стала на шлях децентралізації. Розвиток інфраструктури, відродження українського села, створення нових робочих місць – це далеко не повний перелік здобутків, якими може пишатися Волочиська ОТГ.

Хто своїми зусиллями та щоденною працею пришвидшує розвиток громади отримали на святі подарунки від народного депутата України Сергія Лабазюка. Щедрим на презенти став цей день й для Волочиської центральної районної лікарні. Там офіційно перерізали стрічку в оновленому пологовому відділенні. Капітальний ремонт робили коштами благодійного фонду «Ми поруч». На створення комфортних умов для малюків та матусь витратили близько півмільйона гривень.

Це вже четверте стаціонарне відділення, яке капітально відремонтували у закладі коштами благодійного фонду «Ми поруч». На цьому зупинятися не планують.

Приємним на несподіванки видався день для працівників служби швидкої допомоги. Нардеп подарував їм грошовий сертифікат на суму 60 000 гривень для  придбання сучасного кардіографа.

У дні святкувань не забули й згадати тих, кому завдячують розвитку лікарні. Так, родина заслуженого лікаря України Дмитра Берегового, який свого часу очолював ЦРЛ, та адміністрація закладу вшанували пам’ять медика відкриттям меморіальної дошки.

Тим часом на центральні площі святкова програма набирала обертів. Для наймолодших учасників свята за сприяння Сергія Лабазюка організували розваги на батутах та пригощання морозивом. Після обіду вдосталь поласувати традиційними українськими стравами могли усі присутні. Страви – смачні, приготування – видовищні. Аби відтворити козацьку добу, на площі розгорнули кухню під відкритим небом. Кашовари, а саме так називалася професія кухара кілька століть тому, одягнені в шаровари, чоботи та вишиванки. Пригощання гостям припало до смаку. Зізнаються, в домашніх умовах такого не приготуєш.

Яскравим завершенням свята став вечірній концерт зірок української естради. Розважали публіку артисти Іван Березовський та Алекс Луна, а фінальну крапку поставив запальний виступ гурту «Тік», на запрошення народного депутата України Сергія Лабазюка. Послухати їхніх пісень  зібралося понад десять тисяч жителів Волочиської громади, навколишніх населених пунктів, міста Хмельницького та навіть інших областей.

Наступного дня насолоджувалися смачними стравами та слухали хорошу музику з нагоди Дня Незалежності у Наркевицькій громаді, Волочиського району.  Помічники народного депутата України Сергія Лабазюка привези на свято подарунки для жителів громади та керівництва.

У ці святкові дні жителі Волочиського та Хмельницького районів зичили країні мирного неба та такої ж щасливої історії, як цьогорічні святкування. Головною окрасою яких стали радісні обличчя всіх учасників заходів. Фінального дня святкувань у Наркевичах, місце перед сценою присутні перетворили на танцювальний майданчик. І діти, і дорослі, не соромлячись щосили танцювали під запальні пісні гурту «Толока».

З надією у світле майбутнє країни, яка береже свою Незалежність. Адже, в 27 років, віриться – все найкраще лише попереду.

" " " "