ЄДНАННЯ НА ДНІСТРІ

622

Хмельницька, Вінницька та Чернівецька області. 16-го лютого вони вперше єднаються на греблі Дністровської ГЕС, обмінюються запашним хлібом та привітаннями. На обличчях – усмішки, на грудях – синьо-жовті стрічки, у руках – прапори, а у серцях – любов до України та рідного краю.

Цього дня представники трьох громад – Новоушицької, Новодністровської та Мурованокуриловецької започатковують нову традицію – зустріч на Дністрі. Така подія і справді відбулася вперше. Досі Дністер був межею трьох областей, авід 16-го лютого став річкою єднання.

Саме любов, кажуть люди, і об’єднала їх на Дністрі. Попри туманну та прохолодну погоду, очі у всіх горіли, а серця палали. Спершу учасники акції заспівали український славень, а потім приймали вітання від Новоушицької громади.

Після привітання учасники утворили живий ланцюг. Людей зібралося кілька сотень, тож ланцюжок простягнувся на всю довжину Дністровської греблі. Хоча акція єднання на Дністріцим і завершилася, та ось у кожній громаді святкування тільки почалися.

Цього року День єднання українці відзначали вперше. Це – наймолодше державне свято. Воно з’явилося перед загрозою повномасштабного вторгнення російського окупанта. День єднання ще раз показав, що ми – єдині, сильні та головне готові дати відсіч ворогу та до останнього боронити свою землю.

" " " "