Юний герой: Шепетівські поліцейські відзначили семикласника, який намагався впіймати крадія

Завдяки юнаку правоохоронці затримали чоловіка, який вкрав велосипед у його товариша

937

Напередодні у Шепетівці полісмени відзначили учня сьомого класу Шепетівського НВК №3, який самотужки намагався затримати крадія велосипеда. Про це розповідає видання “День за днем”.

Нагадаємо, що подія трапилася ще 1 вересня у день знань. Тоді у дворі одного з багатоповерхових будинків семикласник Ілля Блажевич помітив, як невідомий чоловік намагається заволодіти велосипедом його друга, який ненадовго зайшов додому. Спочатку юнак підійшов до зловмисника та намагався йому пояснити, що це не його велосипед і його чіпати не можна. Однак вмовляння дитини на нього не подіяли і зловмисник просто відштовхнув хлопця та поїхав геть. Після цього семикласник ще якусь мить за ним гнався, але швидко зрозумів, що не наздожене його. Тоді школяр швидко побіг до квартири свого друга та одразу ж розповів про інцидент його батькам, які не гаяли часу і швидко звернулися до поліції.

Завдяки такій оперативній реакції, шепетівські правоохоронці вже за кілька годин знайшли крадія буквально “по гарячих слідах”.

10 вересня в. о. начальника Шепетівського відділу поліції Володимир Рой, старший інспектор сек­то­ру кад­ро­во­го за­без­пе­чен­ня Ан­дрій Сав­чук та ін­спек­тор сек­то­ру юве­наль­ної пре­вен­ції Оль­га Се­ме­нюк завітали до НВК №3 щоб нагородити юного героя.

Правоохоронці подякували школяру та зазначили, що його сміливість та спостережливість дуже допомогли поліцейським у розкритті цього кримінального злочину, а отже це має бути прикладом не тільки для кожної дитини, а й для багатьох дорослих.

“Осо­ба, яка вчи­ни­ла кра­діж­ку, не­од­но­ра­зо­во су­ди­ма за тяж­кі зло­чи­ни. І не­ві­до­мо, що бу­ло б в по­даль­шо­му, як­би цього чо­ло­ві­ка не зат­ри­ма­ли”, — ка­же ви­ко­ну­ючий обов’яз­ки на­чаль­ни­ка Ше­пе­тівсь­ко­го від­ді­лу по­лі­ції.

Та­кож по­дя­ку ви­ра­зив Во­ло­ди­мир Рой і ма­мі хлоп­чи­ка за чу­до­ве ви­хо­ван­ня си­на:

“Ми спо­ді­ва­ємо­ся, що Іл­лю­ша нев­довзі по­пов­нить ря­ди по­лі­ції та ста­не гід­ним офі­це­ром”.

Читайте також: У Хмельницькій області службовий пес Мухтар допоміг розкрити крадіжку

На за­вер­шення по­ліс­ме­ни Ше­пе­тівсь­ко­го від­ді­лу по­лі­ції вру­чи­ли по­дя­ку та цін­ний по­да­ру­нок — му­зич­ну ко­лон­ку.

" " " "