З 2020 року у Хмельницькій обласній дитячій лікарні діє проєкт “Мистецтво лікує”

925

З 2020 року у Хмельницькій обласній дитячій лікарні діє проєкт “Мистецтво лікує”. Щоразу арт-терапію організовують культурні та громадські організації. Організатори вірять, що митецтво таки лікує.  Тож як діє така арт-терапія?

Проєкт “Мистецтво лікує” створений спільно із Хмельницьким обласним художнім музеєм та керівництвом обласної дитячої лікарні. Він передбачає оздоровлення діток не тільки ліками, а й цікавими заняттями.

Зустрічі хворих дітей із працівниками організацій відбуваються щосереди. Їх тематика найрізноманітніша. Цього разу зустріч приурочена святу Великодня. Діти разом із працівницею музею створили великоднє дерево, на гілках якого розмальовані власноруч писанки.

Арт-терапія використовується у лікарні відносно недавно, та результати вже є. Включаючи в себе гру, терапія допомагає дітям відволіктись від хвороби. Таким чином лікарі хочуть, щоб діти не припиняли свій розвиток під час хвороби.

Щоразу у лікарні застосовуються нові види арт-терапії. Таким чином для дитини відкривається новий світ, який через різні чинники був закритий.

 

 

" " " "