З городу – до столу: на Хмельниччині у сільських школах просять батьків допомогти продуктами.

872

З городу – до столу: на Хмельниччині у сільських школах просять батьків допомогти продуктами. Допис такого змісту розмістив один із користувачів Фейсбуку. За словами чоловіка, перелік продуктів записали у щоденнику. Просили 2 відра картоплі, 1 літр квасолі, по 2 кілограми моркви, буряка, цибулі та капусти й по 3 літри квашених огірків та томатів. «Шановні батьки учнів шкіл Хмельницького, хочу запитати чи носите ви до школи от такі замовлення» – написав чоловік.

В Галини Мельник від посту і досі – шок. Заступниця міського голови, відповідальна за освіту, відверто не розуміє – як, де і кому прийшло в голову збирати продукти в батьків. Каже, в обласному центрі такого бути не може, адже не бракує ні грошей, ні постачальників.

Якість продуктів – головний критерій, за яким, власне, і обирають постачальників. Обов’язкова умова – наявність сертифікатів на кожну позицію, котру використовують при складанні дитячого меню. Інакше – кримінальна відповідальність.

Заступниця мера звертається до батьків і прохає неодмінно повідомляти лишень почують про подібні факти у обласному центрі. Обіцяє особисто виїхати на перевірку, адже, певна, цей допис – не про Хмельницький.

Наша колега Тетяна Москальчук свого часу навчалася у Вербецькій ЗОШ. Каже, продукти до школи тоді батьки носили постійно.

Роки минули, а традиція, збирати городину із родителів, як виявилось, так і залишилася. Принаймні директор навчального закладу, про який йшлося у пості, дану інформацію підтверджує.

Ігор Григоров наголошує, збір продуктів у школі проводять виключно на добровільній основі і офіційно. Все, що приносять батьки, обліковується.

Щодо якості продуктів, котрі потрапляють діткам на стіл, директор навчального закладу, каже, впевнений. У цьому питанні його підтримує і наша Тетяна Москальчук. Каже, поганих продуктів своїм дітям батьки не принесуть. А, от, користувачі мережі про це – іншої думки.

Даним питанням, до речі, також зацікавилися у Держпродспоживслужбі.

 

" " " "