З нагоди Дня українського добровольця у Грузевиці влаштували кінопоказ.

1049

Кіборгам військової частини, що у Грузевиці, показали фільм про оборону Донецького летовища. Кінопоказ влаштували з нагоди Дня українського добровольця. Також  бійцям вручили подяки та подарунки від громади Хмельницького.

У залі – бійці військової частини, що у Грузевиці.  Нині вони споглядають  українське кіно, під назвою «Кіборги».  Стрічка вже стала легендарною, адже розповідає реальну  історію оборони Донецького летовища.  Чимало армійців хвилюються –   події, показані  у фільмі, вони переживали особисто.  У гарячому 2014-му тутешні  військовики теж брали участь у боях за аеропорт.

Військові не чекали наказу й добровільно обрали службу в Донецькому аеропорту.  Кажуть, – було лячно,  утім захищати державу  їх обов*язок.  Боєць на псевдо «Зеніт»  пригадує два місяці запеклих протистоянь  в ДАПі.  Безперервні  обстріли та вибухи, втрата побратимів  , – усе це досі перед очима.

Радник Хмельницького міського голови з питань учасників АТО – Ігор Олійник – на кінопоказі разом з бійцями. У 2014-му він теж  боронив Україну від окупантів  поблизу  Донецького летовища.

За мужність за героїзм  Ігор Олійник дякує побратимам від усіх хмельничан і вручає  їм подяки.

До військової частини, що в Грузевиці, нині доєдналися й охочі служити за контрактом.  Тепер вони боронять Батьківщину пліч-о-пліч з легендарними Кіборгами.  Долучитися  до команди захисників запрошують усіх бажаючих.

 

 

 

" " " "