З якими змінами система органів Міністрества внутрішніх справ має увійти у 2020-ий. Підсумки тижня .

1019

Служба порятунку «112», відеоспостереження на трасах і збільшення онлайн-послуг. З такими змінами система органів Міністрества внутрішніх справ має увійти у 2020-ий. Принаймні відповідно до стратегії розвитку відомства. Цього тижня її презентували хмельницькій громадськості. Міністерський план розвитку охопив поліцію, прикордонників та надзвичайників. Він продовжить попередній документ – таку ж саму стратегію, термін дії котрої закінчується наприкінці 2017-го.

Знайомити загал зі стратегією розвитку правоохоронного відомства до 2020 року приїхав сам помічник Міністра Авакова. Володимир Мартиненко близько місяця курсує регіонами країни для того, аби залучити якомога більше громадськості до обговорення та коригування намічених міністерських планів.

Безпечне середовище, протидія злочинності, дотримання забезпечення прав людини, ефективне управління кордонами і збалансована міграційна політика, якість та доступність послуг, прозорість і підзвітність, розвиток кадрового потенціалу і соціальний захист працівників – пріоритети за якими будували нову стратегію. Кожен із них суттєво доповнює, прописані раніше першочергові заходи у чинному документі розвитку міністерської структури.

Серед нововведень – створення українського аналога американській  службі порятунку «911» – системи 112-ть.

Власне, уся новостворена стратегія, орієнтована виключно на громадянина. Тому і головні цілі, котрі переслідували автори документу – його безпека, захист та сервіс. Задля першої – убезпечення до 2020-го планують реалізувати чимало ноу-хау. Одне із найголовніших – тотальний відеоконтроль українських доріг. Ситуація на них сьогодні залишає бажати кращого.

За три роки, відповідно до нової стратегії, автоматизація має дійти і українських кордонів. Їх також хочуть обладнати камерами. Кажуть, ноу-хау суттєво допоможе нашим прикордонникам працювати більш якісно.

Йти в ногу із технічним прогресом до 2020-го міністерство планує не лише на дорогах та кордоні, а й в сфері послуг. Щоби зробити їх більш доступними та якісними хочуть ще глибше зануритись в інтернет.

Поки усі міністерські нововведення – це лише плани. Чи будуть вони зреалізовані – покаже час. Адже, у нас в державі бажання, на жаль, не завжди співпадають із можливостями.

 

 

" " " "