ЗА БЕЗПЕЧНЕ ЖИТТЯ

467

В рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” голови місцевих громадських організацій вийшли на Майдан незалежності. Головним закликом постала підтримка затвердження Стамбульської конвенції, та поширення знань про документ, який буде гарнатувати безпечне життя жінок.

Стамбульську конвенцію було прийнято у 2011 роц. З того часу документ затвердили 34 країни світу, а також Євросоюз. В Україні спроба його ратифікувати була у 2016 році, та конвенцію підтримали не всі депутати. Тож 30 листопада жінки всієї України планують вийти під стіни Верховної ради, аби документ все ж розглянули та схвалили.

Інформаційну листівку про стамбульську конвенцію отримала й пані Станіслава. Вона каже, на щастя – ніколи не відчувала проявів насильства з боку чоловіка. А усім жінкам, які потерпають від домашнього кривдника, радить не мовчати, адже в таких умовах важко жити.

Стамбульська конвенція – це перший міжнародний акт, що стосується саме насильства щодо жінок. Документ охоплює комплексну низку заходів з запобігання, захисту постраждалих і покінчення з безкарністю злочинців. Учасники акції вірять, із затвердженням Стамбульської конвенції кількість випадків насильства зменшиться.

" " " "