За день прострочки – штраф.

1506

На початку цього року в Україні запрацювала платформа Е-декларування. Майже один  мільйон чиновників та посадовців усіх рівнів мали продемонструвати свої статки та доходи. У Хмельницькому міськрайонному суді відбулося засідання щодо несвоєчасної подачі декларації депутатом міської ради Олександром  Скочелясом.

Вже вкотре в Хмельницькому  міськрайонному суді слухається справа про несвоєчасну подачу електронної  декларації про доходи депутата Хмельницької міської ради Олександра Скочеляса.   За те, що він не вклався у визначені законом терміни, на нього склали адмінпротокол.

З тим, що подав електрону декларацію несвоєчасно – із запізненням на один день – Олександр Скочеляс погоджується, але переконує – це сталося через проблеми із системою. Відповідна програма не дозволяла зайти та заповнити необхідні дані.

Причому, як запевняє адвокат відповідача,  проблеми із системою продовжувалися ще кілька днів. Аби не прострочити терміни були спроби додзвонитися на гарячу лінію Національного агентства з питань запобігання корупції, але відповіді та  вказівок не надійшло.

Вислухавши доводи обох сторін, суд виніс своє рішення у справі.

Представник депутата вже готується оскаржувати дане рішення. А також  збирати докази, а саме – відповіді із Національного агентства з питань запобігання корупції  та роздруківки мобільного оператора зв’язку.

Сам обвинувачений  із вердиктом суду не погоджується. Каже, у цьому рішенні та справі загалом присутня політична складова.

Та чи вартий штраф у 850 гривень такого резонансу у справі та ярлика із написом корупціонер? Питання риторичне.

 

" " " "