За спецперепусткою чи як зазвичай – хмельницькі маршрутки вже три дні возять хмельничан

1313

За спецперепусткою чи як зазвичай. З 12 травня хмельницькі маршрутні таксі виїхали на вулиці. До цього містяни могли пересуватися тільки електротранспортом. Маршруткам дозволили перевозити лише тих пасажирів, котрі мають спецперепустки. Тай із кількістю людей у салоні є обмеження. Чи дотримуються водії та пасажири вимог карантину?

Зупинка «Залізничний вокзал», восьма тридцять ранку на годиннику. Інспектуємо маршрутні транспортні засоби. Хтось їде порожнім, хтось має кілька пасажирів. Кондуктори запевняють – дотримуються всіх правил.

Хоча робота нарешті з’явилася, проте водії бідкаються – кажуть, що їздять собі у збиток.

Проте відповідальних водіїв небагато. Ця жінка, яка вийшла з маршрутки, каже – їхала без спецперепустки, бо немає її. Переконує, таких, як вона, чимало. Їхати треба, тому й просять водіїв взяти без документу.

Жінка додає, водіїв не звинувачує, адже їхати хочуть усі.  А за кілька хвилин жінка у сіла у наступну маршрутку.

На іншій стороні чоловік вже пропустив і кілька маршруток, і тролейбусів. Каже, тролейбуси не беруть, тому думає йти пішки.

Відповідно до рішення міськради у маршрутках мають їздити тільки ті пасажири, які мають спецперепустки. Обов’язковою є й наявність маски. Обмеження стосуються і кількості дюдей в салоні – їх має бути не більше, ніж сидячих місць в транспорті. Проте й цього обмеження у громадському транспорті, як бачимо, не дотримуються.

 

" " " "