“За землю!”: вирок жінці, яка зламала руку своєму сусіду, залишиться в силі

На Хмельниччині суд відхилив апеляцію жінки, яку звинуватили в нанесенні тілесних пошкоджень своєму сусіду

1151

У Хмельницькому апеляційному суді розглянули апеляцію мешканки Ярмолинецького району щодо кримінального провадження, по результатам розгляду якого жінку визнали винною. Про це розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Жінку звинуватили в умисному нанесенні своєму сусіду тілесних ушкоджень середнього ступеню важкості. Суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 року та 6 місяців, але потім звільнив її від відбування цього покарання з випробувальним терміном на 1 іспитовий рік.

Однак при цьому жінка та її захисник подали апеляцію, щоб їй скасували і таке покарання. Позиція захисту полягає у тому, що, на їх думку, у справі бракує достатніх доказів для доведення вини. При цьому захист стверджує . що судове розслідування було проведено упереджено, а докази були отримані з порушеннями та у суперечності з правами та свободами людини. Тому, на думку захисту, позиція звинувачення не може вважатись об’єктивною.

А діло було так:

У минулому році між жінкою та її сусідом виник конфлікт, причиною якого стали 0,04 га землі, яка розташована між її та сусіда земельною ділянкою. Ця ділянка належить до земель залізничного транспорту,  а отже її ніхто з них не має права обробляти, Однак потерпілий вирішив посадити на ній малину. Дізнавшись про наміри сусіда, жінка викликала поліцію, яка згодом підтвердила чоловіку, що цю землю не можна використовувати без документів.

Попередження полісмена не спрацювало і вже на слідуючий день чоловік висадив там саджанці малини. Як і обіцяв. Побачивши свіжі насадження, жінка почала їх висмикувати, через що між нею та сусідом зав’язався конфлікт.  Тоді її сусід і став потерпілим. В ході перепалки жінка схопила дерев’яний кілок та декілька разів вдарила ним свого сусіда та зламала йому руку. При цьому жінка стверджує, що, на її думку, жоден з ударів не був достатньо сильним, щоб нанести таке тілесне ушкодження. Однак подальше зняття побоїв підтвердило наявність травми.

При цьому потерпілий стверджує, що рукою він захищав свою голову, в яку цілила розлючена сусідка.

Читайте також: “Розбійника” з Летичівського району засуджено на 10 років: деталі

“Перевіривши доводи обвинуваченої та її захисника, викладені в апеляційних скаргах, колегія суддів дійшла висновку, що вони не знайшли свого підтвердження. Всі докази судом, досліджені у повному обсязі, їм надано вірну правову оцінку, висновки суду відповідають фактичним обставинам справи та обґрунтовано визнав (обвинувачену) винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України і призначив їй покарання за цим злочином у межах санкції частини статті, за якою вона визнана винною, з дотриманням засад, передбачених ст. 65 КК України. Підстав для скасування чи зміни вироку суду, колегія суддів не вбачає”, – ідеться в ухвалі Хмельницького апеляційного суду.

" " " "