Загартовані війною: сім’я з Донеччини облаштовує життя на Хмельниччині

925

Вони перебралися на Хмельниччину, аби утекти від війни. Сім’я Опанащуків з Донеччини облаштовує своє життя у Мовчанах, на Красилівщині. Нещодавно придбала хоч і стареньку, проте вже свою хатину й нині робить там ремонт. Тим часом діти ходять до школи у сусіднє село Радісне, дружина доглядає за господарством, а голова сімейства – захищає  Україну від ворога на Донбасі.

Поки триває ремонт, Опанасюки мешкають по сусідству – житло тимчасово надали їм як переселенцям з Донбасу. На Хмельниччину вони приїхали у 2015-му. З власного дому їх вигнала війна.

Пані Люба – мама трьох діток: восьмирічної Ілонки, десятирічного Марка та дванадцятирічного Дані. Той момент, коли в Україні спалахнула війна вони пам’ятають – як сьогодні.

До війни чоловік пані Люби працював на шахті. Коли на Донбас вдерлися окупанти – пішов до українських збройних сил. Тоді сім’ї постійно почали погрожувати й залишатися вдома стало вкрай небезпечно.

Рідні бійця перебралися вглиб України, а він залишився боронити державу на сході. Дотепер «Шахтар» служить у війську. За його плечима – бої у найгарячіших точках на мапі Донбасу.

Нині він приїхав додому у відпустку. Проте за тиждень знову повертається на передову. Дружина – Любов – не стримує сліз.

Єдине, про що зараз мріє – аби від ворожих снарядів більше не гинули люди, а в Україну – повернувся мир.

 

" " " "