Захист не для бідних: у аптеках з’явилися маски, за які деруть утричі дорожче

2543

Захист не для бідних. У хмельницьких аптеках з’явилися маски, за які деруть утричі дорожче. Одноразова медична наразі вартує 24 гривні, а распіратор – 165-ть. Ми відвідали кілька аптек, аби з’ясувати – чи завезли нарешті найпопулярніші товари для захисту від COVID-19. Питали, власне, про маски, рукавички, спирт та гліцерин. Усе це уже сьогодні купити можна, якщо пошукати. Утім, не скрізь ціна адекватна. Принаймі, вартість масок та рукавичок зросла у геометричній прогресії.

Ще два тижні тому таку ось маску в аптеках міста продавали всього лишень за 5 гривень. Тоді не було ані карантину, ані режиму надзвичайної ситуації. Сьогодні в новій реальності ціни на засоби захисту від COVID-19 не просто піднімаються, а ростуть у геометричні прогресії. Люди певні, це – звичайнісіньке мародерство.

Пані Тетяна свою маску ще на початку карантину купила за 20 гривень. Певна, це – нормальна ціна, адже вона – багаторазова. Розповідає, медичні на той час із полиць аптек просто зникли. А виходити з ситуації треба було – без маски не пускають ні у громадський транспорт, ні в магазини.

Наразі окрім масок в аптеках з’явилися і распіратори. Ціна, щоправда, не просто кусається, а шокує.

Хмельничани кажуть, втричі дорожче засоби захисту купувати геть не збираються. Переконують, пристосувались до дефіциту – пошити маску – справа не хитра.

Ось ця панянка свою пошила з марлі. Каже, на «перебігти» вистачить. Сама дотримується карантину і іншим радить. Певна, обмеження в умовах пандемії – не забаганка, а необхідність.

Якщо на вулицю конче треба – у магазин чи аптеку – без засобів захисту хмельничани радять не виходити. Це стосується не лише масок, а й рукавичок. В аптеках вони є, втім, ціни різняться.  У цій аптеці за пару просять 5 гривень, у цій – 8,20. А, от у цій ціна – демократична.

Що ж стосується засобів дезінфекції, то вони в аптеках також вже в наявності. Не скрізь, але в деяких можна придбати спирт та гліцерин. Ціна нормальна – 23 і 20 гривень відповідно. До слова, тут же у наявності і маски марлеві.

Медичних у аптеці поки не має, хоча, зізнаються, замовили. Ціну не анонсують, втім, певні, по 5 уже точно не буде.

Провізори в аптеках кажуть, питання щодо здорожчання засобів захисту – не до них. Переконують, самі – в таких же умовах як решта. Хмельничанам бажають здоров’я і якнайшвидшого закінчення карантину.

" " " "