Закон про реструктуризацію боргу

800

Реструктуризація боргу та зупинка виконавчих проваджень проти теплокомуненерго. У Верховній Раді пішли назустріч громадам. Відтак законопроект 3508-д про фінансову стабільність на ринку газу підтримали 303 обранці. Закон є необхідним для підприємств тепло, водопостачання та водовідведення, діяльність яких наразі повністю зарегульована. Особливої значимості це питання набуває у світлі підготовки до майбутнього опалювального сезону. Ще на засіданні консультативної ради голова обласної ради Віолета Лабазюк висловилась про необхідність такого кроку. І ось підприємства тепло та водопостачання отримали підтримку у парламенті.

Громади мають бути почутими, а держава має Відшкодування тарифів житлово-комунальної галузі, утилізація небезпечних хімічних відходів  – усі ці питання потребують державної підтримки. Адже обласна рада із бюджету не може виділити такі значні кошти. Тож на засіданні консультативної ради у столиці голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк зазначила – на  перше квітня 2021 року сума невідшкодованих тарифів підприємств житлово-комунального господарства становить понад мільярд гривень.

Громади з острахом чекали опалювальний сезон, адже борги та примусові стягнення не давали повноцінно займатись ремонтами та оновленням обладнання. До того ж регулятор тепер не відповідає за тарифи на місцях.

І от ініціативу Хмельницької обласної ради почуто. Закон про реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго прийнято. Верховна Рада України у другому читанні підтримала законопроєкт № 3508-д «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Документ знайшов підтримку у 303 народних депутатів.

Зміни передбачають реструктуризацію боргу підприємств, а також зупинка виконавчих проваджень через стягнення боргів. Це дасть змогу підприємствам повноцінно готуватись до опалювального сезону.

" " " "