Замість 8 тисяч – 20. Таку суму тепер мають сплатити перевізники стічних вод Хмельницькводоканалу

590

 Замість 8 тисяч – 20. Таку суму тепер мають сплатити перевізники стічних вод Хмельницькводоканалу, щоб злити відходи до центральної станції. Таку оплату нараховують згідно нових тарифів на наднормативне забруднення. Перевізники системою визначення норми забруднення незадоволені і вважають – розрахунки завищені. Комунальники ж запевняють, діють згідно закону.

 Пан Олексій один з міських перевізників стічних вод та рідких відходів. Каже, нові тарифи – справжній грабунок. Адже тепер Хмельницькводоканал стягує плату за понаднормове забруднення відходів, які привозять на центральну станцію. Чоловік каже, змушений піднімати ціну на свої послуги і для населення.

 У Хмельницькводоканалі кажуть, нові тарифи не їхня забаганка – виконують вказівку державних органів. Головний технолог підприємства зазначив – з січня 2019 року набули чинності загальнодержавні правила приймання стічних вод у міську каналізаційну мережу. В них вказано, що на місцевому рівні повинні бути розроблені свої правила згідно існуючих методів очистки рідких відходів. В цих же правилах встановлюється максимально допустимий рівень концентрації забруднення.

 Перевізники ж кажуть – готові сплачувати за понаднормове забруднення, але раз на рік і не такі великі суми. Переконані, теперішні розрахунки завищені. Адже додаткову плату нараховують не за кількістю привезених рідких відходів, а за калібром бочки авта.

 Перевізники кажуть – необхідно сідати за стіл переговорів та шукати компроміси. Люди не спроможні сплачувати такі величезні рахунки, тому усім потрібно йти на поступки. Тим часом у міській раді нам сказали, що наступного тижня для усіх перевізників знову організують збори у Хмельницькводоканалі і роз’яснять нову систему нарахувань. Чи вдасться їм дійти спільного рішення – розкажемо у майбутніх випусках новин.

" " " "