Замість лікаря – вчитель: персонал Старокостянтинівської ЦРЛ збунтувався проти нової директорки.

2261

 Замість лікаря – вчитель: персонал Старокостянтинівської ЦРЛ збунтувався проти нової директорки. Наприкінці 2019-го Олену Фурсову на посаду одноосібно призначив голова районної ради. Медики певні, це рішення Михайла Яснюка – незаконне. Тож, кілька тижнів поспіль намагаються достукатися до чиновника і пояснити – жінку на чолі закладу бачити геть не хочуть. Адже вона – не фахівець. Наразі лікарня на стадії реформування вторинки і під загрозою закриття – це зі слів практикуючих лікарів. Останні певні, якщо пані Олена і далі керуватиме, медичний заклад загине.

 Пан Сергій в Старокостянтинівській ЦРЛ працює вже 30 років. 20 із них начмедом. Те, що відбувається в медзакладі називає нонсенсом. Тим паче у такий відповідальний та доленосний час. На носі – реформа вторинки.

 До 1 квітня заклад повинен укласти договір із Національною службою здоров’я. Лише так зможе отримати подальше фінансування і продовжити працювати. Тож, за словами пана Сергія, має мчати семимильними кроками. Наразі ж лише шкутильгає, при цьому періодично падаючи. Пан Сергій натякає винна у цьому нова директорка. Додає, жінка не надто тямить у медреформі. Не може зробити елементарного – прийняти колдоговір.

 Сумнівна готовність до реформування вторинної ланки – не єдина причина, з якої не влаштовує керівниця. Її, певні лікарі, призначили незаконно. Перш за все, у порушення постанови Кабміну щодо реформування галузі.

 Пані Олена ж в законності свого призначення впевнена. Каже, причина через яку взбунтувалися медики, далеко не в розпорядженні голови і не у готовності до реформи.

 Жінка додає, наразі робить усе можливе, аби у квітні лікарня спокійно ввійшла в реформу. Не заперечує, проблеми є, утім, це – не катастрофа.

 Натомість противники Олени Фурсової стоять на своєму. Кажуть, готують позов до суду, аби визнати рішення голови районної ради незаконним. Хоча, не приховують, сподіваються чиновник це й сам зрозуміє. І, зрештою, розпочне законну конкурсну процедуру на заміщення вакантної посади директора. Аби його підштовхнути у середу навіть перекрили виїзд та в’їзд до міста.

" " " "