Замість облич – слова: як минув День тиші на Хмельниччині.

808

Замість кандидатських облич – корпоративні кольори та промовисті лозунги. Саме так на Хмельниччині зустріли такий довгоочікуваний День тиші. В обласному центрі порушень ніби і не було, хоча агітація тривала в прихованій формі. А, от, по селах за свого спонукали голосувати відкрито. В Грузевиці, до прикладу, всі зупинки біли обклеєні агіткою.

Ледь не на кожному борді одне слово – «Думай». Ніби і спонукає виборця іще раз замислитись над своїм вибором, що непогано, але корпоративні кольори вибору не дають. За законом, такі маніпуляції – не порушення, тому претензій – ноль. Хоча в соцмережах такі законні дії деяких кандидатів, м’яко кажучи, не схвалюють.

Не в обхід, а навпростець по закону пройшлися у селах Хмельниччини. Ось вам, будь ласка, Олешин – на в’їзді не прихована, а відкрита агітація. На щастя, це був – єдиний екземпляр. А, от, в Грузевиці таких – хоч греблю гати. Кандидати, щоправда, превалюють інші. Всі зупинки та стовпи – у обличчях. Ось, будь ласка, дошка оголошень прямісінько перед виборчою дільницею. Туди-сюди ходить правоохоронець. Каже, порушення не помітив.

За законом очистити площі від політичної агітації мали б представники влади населеного пункту. Переконують, закон не порушували. Агітація, як гриби після дощу, повилазила уночі.

На щастя, чекати на те, аби ті, хто вішали познімали агітаційні матеріали нам довго не довелося. Після того, як наша знімальна група розповіла про порушення, кандидатські обличчя щезли.

Сподіватимемося, що не з’явилася так само несподівано після від’їзду нашої знімальної групи. Адже День тиші таки має бути тихим.

 

 

 

" " " "