Замість повного локдауну – карантин помаранчевої зони: чи оговтався бізнес після вимушеного простою?

543

Замість повного локдауну – карантин помаранчевої зони: чи оговтався бізнес після вимушеного простою? 25 січня в Україні завершився карантин «зимових канікул», а магазини із непродовольчими товарами нарешті відкрили свої двері для покупців.

Продавці в один голос кажуть, скучили за роботою і за клієнтами.

А от щодо оплачуваної відпустки, то тут пощастило не усім, зізнаються працівники. Декому власники бізнесу пішли на зустріч.

А дехто мав виживати самотужки, без фінансової підтримки.

Разом із тим отримати державну допомогу обіцяних 8000 тисяч гривень на період вимушеного простою вдалося теж не усім.

Щодо ймовірних збитків від простою, у магазинах кажуть, рахувати ще не бралися, однак втрати будуть немалі.

Щодо зменшення орендної плати, то адміністрація цього ТРЦ відмовилася коментувати, однак, бізнес каже, що їм наче пішли на зустріч.

Водночас продавці кажуть, попри  те, що магазини вже відкриті, ажіотажу немає.

Щодо зростання цін, то тут теж думки поділилися на двоє. Одні кажуть, що підвищення цін не планують, а навпаки нині запланували сезон знижок.

А інші, як то представники ресторанного бізнесу, попереджають – аби не піти собі у збиток, мусять  поступово збільшити ціни.

Щоправда, яким буде зростання – не кажуть. Тим часом покупців, які вибралися на шопінг на початок дня не багато, про це кажуть і самі продавці. Разом із тим ті,які прийшли на закупи, кажуть, ледь дочекалися завершення жорстких обмежень.

Тим часом у МОЗ кажуть, карантин зимових канікул спрацював. Мовляв, вже третій тиждень поспіль в Україні фіксується позитивна статистика, коли одужавших більше ніж захворівши. До прикладу сьогодні, за добу зафіксовано 2,5 тисячі виявлених хворих на ковід-19. Це найменше за останніх 5 місяців.

" " " "