Замість свинини – курятина, телятина та риба. Підсумки тижня .

819

Замість свинини – курятина, телятина та риба. Вже за кілька днів господині почнуть складати список святкового меню. Як завжди, переймаються, що ж приготувати, щоб було смачно й не на всі гроші. Цього року Жовту Собаку замітить Жовта Свиня, або Кабан. Ця тварина не вибаглива, але вкрай любить різноманіття. Астрологи наголошують,  не варто готувати у святкову ніч страви зі свинини, адже це може засмутити господиню 2019 року. А от прикупити побільше овочів та цитрусових – просто необхідно.

Новий рік без свинини. Тому у цей день усім господиням  варто відмовитися від сала, шинки, свинячих ковбасок, нарізки та паштетів. Їх можна вдало замінити телятиною. Ціни на неї різні. Все залежить від обраної частини тушки. Мяско на кості вартує від 65 гривень, стейки – 110 гривень за кілограм. Продавці обіцяють, ціни до Нового Року не підніматимуть.

Також можна обрати м’ясо кролика. Вартість цілої тушки в середньому пересічному покупцю обійдеться у 220 гривень.  Новорічний стіл може прикрасити й запечена качка. Кілограм такої обійдеться у 105 гривень.

Найпоширенішим продуктом, який нині купують містяни, залишається курятина та індюшатина.  Ціни стартують від 47 гривень за кілограм.

Якщо Ви заплануєте зовсім відмовитися від м’ясних страв, у пригоді стане риба та червона ікра. Останню можна придбати починаючи зі 120 гривень за кілограм. А от вартість лосося чи сьомги стартує від трьохсот гривень.  Важливо подбати про овочі та зелень. Їх на святковому столі має бути багато. Потрібно звернути увагу на колір. У рік Свині  потрібно більше червоного та жовтого відтінку. Тому такі овочі, як помідори чи перець стануть у пригоді. Варто звернути увагу й на різноманіття цитрусових.

Продавці розповідають, овочі та фрукти зростуть в ціні орієнтовно від 2 до 5 гривень на один кілограм.

До столу можна додати й сухофруктів. Їх на овочевому ринку чимало. Якщо ж підсумовувати, то святкування у найчарівнішу ніч року для родини з чотирьох осіб обійдеться щонайменше у дві тисячі гривень.

" " " "