Замість врожаю соняхів – врожай забороненої коноплі.

1316

Замість врожаю соняхів – врожай забороненої коноплі. Така доля могла б спіткати одне із сількогосподарських господарств краю, якби не правоохоронці. Працівники управління протидії наркозлочинності мало того, що вистежили добре приховані незаконні посіви, ще й зловили псевдо-аграріїв. За даним фактом одразу відкрили кримінальне провадження. Якщо вину чоловіків буде доведено, замість прибуткових земляних робіт їх чекають безкоштовні – за гратами.

Замість врожаю соняшників одне із агропідприємств краю мало зібрати врожай законодавчо забороненої коноплі. Коли на одному із орендованих полів вирішили похазяйнувати невідомі. На щастя, довести справу до логічного кінця – збору канабісу – горе-аграріям не вдалося. Їх вичислили правоохоронці. Розповідають, у ході операції «Мак-2017» отримали інформацію про можливий злочин. Її одразу перевірили – і не схибили.

50-річний чоловік того, що вирощував коноплю на продаж навіть не приховував. А, зважаючи на кількість кущів, заробити планував чимало. 1 склянка зілля вартує близько однієї тисячі гривень, а з куща можна дістати близько 6 склянок «трави». Тож, для того, аби зреалізувати план збагачення горе-аграрій працював, не покладаючи рук. Причому не лише фізично, а й розумово. Особливо напружувався при виборі місця майбутньої плантації.

Знайшовши місце, котре відповідало б усім необхідним параметрам, чоловік викорчовував молодий сонях і садив свою улюблену культуру. За нею слідкував на рівні професіоналів, розповідають правоохоронці.

За незаконний агробізнес чоловіку світить чималий термін. Хоча поки про це говорити зарано. Слідство у даній справі триває. Загалом під час операції «Мак-2017» до відповідальності за незаконний посів конопель та маку притягнуто не одну особу.

 

" " " "