Запуск автоматизованої системи Custody Records відбувся у Хмельницькому районному управлінні поліції

276

1 червня, у Хмельницькому районному управлінні поліції відбувся запуск новітньої автоматизованої системи Custody Records, яка є новим рівнем забезпечення прав затриманих осіб. На захід запросили представників влади і правозахисників, аби вони ознайомилися з роботою системи.

— Ми відкриваємо сучасний фронтофіс та запускаємо у дію інноваційну систему роботи із затриманими, яка має на меті захистити їх від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень завдяки запровадженню ефективного цілодобового відеонагляду, — зазначив начальник ГУНП в Хмельницькій області Руслан Герасимчук, вітаючи представників органів влади та правозахисних організацій, які прийшли ознайомитися з роботою системи.

Про алгоритм роботи системи провів начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України полковник поліції Руслан Горяченко.

Він розповів, що обов’язковими елементами структури пілотного проекту Custody Records є спеціальні інфраструктурні умови. Кабінети мають знаходиться на першому поверсі і мати систему відеоспостереження. Другою складовою є спеціальний інформаційний портал Національної поліції Custody Records, в якому фіксуються всі дії із затриманими і який дає можливість дистанційного контролю за усім, що відбувається під час роботи із особами, доставленими до управління поліції. Третя важлива складова — це спеціальні інспектори з дотримання прав людини.

Саме завдяки запровадженню у Хмельницькому таких пілотних безпекових проєктів місто уже кілька років поспіль утримує звання найбезпечнішого для проживання в Україні.- наголосив, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

" " " "