Запуск ринку землі в Україні відкладається.

1225

Запуск ринку землі в Україні відкладається. Цього разу на рік. За цей час депутати повинні встигнути розробити нормативно-правову базу згідно якої відбуватимуться ринкові відносини із землею. До слова, депутати вже не вперше відтерміновують старт земельної реформи.

Українська земля не стане товаром , принаймні ще один рік. Депутати підтримали законопроект котрийвідтерміновує старт земельної реформи до 2019-го. За словами нардепа Сергія Лабазюка, співавтора документа, відкриття ринку землі в державі необхідне, але лише тоді, коли повністю буде готова правова база, проведена оцінка та інвентаризація ділянок.

Заборона продавати – купувати землю в Україні була введена ще 2002 року, на так званий, «перехідний період». З того часу мораторій на продаж землі у парламенті постійно продовжували. Чи то на 5, чи на 10 років.

Земельна реформа є важливоюумовоюпрограмиспівпраціУкраїни і Міжнародного валютного фонду. Однак депутати, здебільшого, єдині в думці – запускати ринкові відносини із землею зарано. Наразі не визначено черговості дій щодо введення ринку землі в державі.

За продовження мораторію на продаж землі в Україні проголосували 236 депутатів. До 2019 року повинні бути врегульовані у правові площині всі можливі спірні питання. Аби не виникало проблем ані у власників земельних ділянок, ані у тих, хто оброблятиме землю. Багато часу для цього непотрібно.

 

 

" " " "