Заробив – віддай: в Україні хочуть ввести податок на закордонні заробітки

948

Заробив – віддай: в Україні хочуть ввести податок на закордонні заробітки. Про це кілька днів тому заявив голова державної податкової служби України Олексій Любченко. За його словами, українські заробітчани щороку переказують у країну мільярди зароблених доларів, утім, доходи не декларують. Це, певен посадовець треба змінити. Орієнтовна сума, яку наразі озвучують – близько дев’ятнадцять із половиною відсотків. Власне, чи готові хмельничани віддавати державі потом і кров’ю зароблені за кордоном гроші?

Знайомтеся, це – Сашко. Хлопець приховує обличчя, бо не готовий відкриватися. 24-річний хмельничанин буквально півтора місяці як повернувся із-за кордону. Чоловіка не було три місяці. Світ за очі, зізнається, поїхав геть не від доброго та заможного життя.

Чоловік працював у Німеччині офіційно. Каже, заробітками задоволений. Адже, попри тамтешнє оподаткування, в місяць виходила досить солідна сума.

Сашко каже, геть не проти ділитися власними прибутками й в Україні.

Єдине але, котре бентежить нашого молодого героя –це реальне призначення податків. Хлопець, каже, на відміну від інших держав, в нас вони зникають безслідно.

На сьогодні в Україні офіційного податку на закордонні заробітки немає. Хоча він таки може з’явитися. Кілька днів тому голова державної податкової служби Олексій Любченко натякнув, українці мають ділитись з державою. У Хмельницькій податковій кажуть, дехто в краї робить це вже давно.

Люди не поспішають ділитися із державою, адже, так само як і Сашко не впевнені в тому, що податки десь там не зникнуть. Та й віддавати із заробітку двічі – спершу – за місцем роботи, а потім ще й в Україні – ніхто не хоче. Адже, якщо підрахувати із півтора тисячі зароблених нашим героєм – йому і родині  лишиться десь половина. Саме тому, на відміну від нього, більшість хмельничан таке ноу-хау не підтримують. Певні, державі варто шукати інші шляхи наповнення бюджету.

" " " "