ЗАСТЕРЕГТИ ВІД ПОЖЕЖ

286

З початку року близько півтори тисячі. Таку кількусть пожеж зафіксували у Хмельницькій області. Дснсівці кажуть, пожежі почастішали з настанням опалювального сезону.

Основними причинами виникнення пожеж у житлових будинках є порушення правил експлуатації пічного та газового опалення, а також перенавантаження електромереж. Для більшого охоплення та  кращої поінформованості громадян, дснсівці створили відеоролик про ймовірні причини пожежі.

Аби вберегти і життя, і домівку від пожежі, рятівники рекомендують постійно перевіряти пічки на наявність сажі та прочищати димоходи. Біля печі ні в якому разі не повинні знаходитись дивани та легкозаймисті речі. Не потрібно й  перенавантажувати системи електромереж, а саме: не використовувати застарілі обігрівачі та, наприклад, забагато гірлянд.

Для власної безпеки рятівники наполегливо рекомендують мати у будинку порошковий вогнегасник. Та якщо ви все ж почули у будинку дим, або ж побачили полум’я – варто розпочати гасіння самостійно та паралельно викликати пожежників за номером ” 101″.

 

" " " "