Заступник на мільйон – хто із заступників Хмельницького мера заробляє найбільше

1021

Заступник на мільйон – Хмельницький міський голова має чотири, так би мовити, «праві руки». Йдеться про заступників. Ми продовжуємо розповідати вам на які гроші живуть хмельницькі чиновники. Юлія Астафурова підготувала черговий аналіз є-декларацій.  Цікаво, що усі мають різні статки.

Він наймолодший, однак найбагатший. Щоправда, не з найбільшою серед колег зарплатою. Заступник мера Володимир Гончарук будує квартиру і гараж, хоча автівки, згідно із декларацією, немає. За 2019 рік чиновник оприлюднив 1 мільйон 114 тисяч спільних сімейних доходів. Річна зарплата Володимира Гончарука – 496 тисяч гривень, ще має 44 тисячі банківських відсотків. Тим часом дружина Лариса отримала від бізнесу аж 600 тисяч гривень.   Ще 328 тисяч мають готівкою і на рахунках. Живе подружжя у Хмельницькому у батьківській квартирі, однак планують переїзд, бо задекларували недобудовану квартиру на 73 «квадрати» і гараж.  Автівки в декларації поки що немає.

Сонячні панелі і позика у сина. Анатолій Нестерук за 2019 рік задекларував майже мільйон  доходів. Якщо точніше, то 993 тисячі гривень. Щоправда, заробляв не сам, а в парі з дружиною. Офіційна зарплата заступника мера склала 523 тисячі, ще має 146 тисяч пенсії, 30 тисяч отримав на оренді майна і 11 тисяч – гонорари. Тим часом дружина Анатолія Нестерука Зоя заробила 251 тисячу гривень на бізнесі і 28 тисяч пенсії. Родина має заощадження – 350 тисяч гривень готівкою. Згідно декларації житла у Хмельницькому не мають, однак значиться будинок у Кам’янець-Подільському районі на 242 «квадрати», дві земельні ділянки на Кам’янеччині і Білогірщині і два комерційних приміщення у Хмельницькому. За звітний рік дружина заступника Хмельницького міського голови придбала сонячні панелі майже за 700 тисяч гривень. А ще Анатолій Нестерук отримав позику у 235 тисяч гривень у сина.

Андрій Бондаренко задекларував 4 квартири, дві у Дніпрі, одна у Києві, і ще одна у Хмельницькому. Останню чиновник орендує. За 2019 рік заступник Хмельницького міського голови задекларував 469 тисяч спільних доходів. З них лишень 2,700 гривень, то внесок дружини, заробила на дивідендах. Решта – офіційна зарплата держслужбовця. Мають скромні заощадження – 14 тисяч гривень на рахунках і фінансові зобов’язання – 157 тисяч гривень. Андрій Бондаренко єдиний з чотирьох мерських заступників, який володіє автівкою – SUZUKI SX4 за 461 тисячу гривень.

Єдина жінка в команді заступників Хмельницького міського голови – Галина Мельник – у 2019 році жила на одну зарплату – 347 тисяч гривень. До слова, вона у неї найменша серед колег чоловіків. З огляду на електронну звітність жінка немає заощаджень, однак має кредит у 200 тисяч гривень.  Також Галина Мельник немає автівки, однак будує гараж. Майже уся нерухомість  чиновниці  має Новоушицьку прописку. А саме:  житловий будинок  на 57 квадратних метрів, 6 земельних ділянок спільна площа яких трохи більша за три сотки. У Хмельницькому заступниця живе у квартирі, що їй не належить.

 

" " " "