Затримання хабарника на Хмельниччині: що вимагав посадовець у приватного підприємця

Поліція та СБУ впіймали вимагача на гарячому, під час передачі грошей

1675

На Хмельниччині затримали чергового хабарника. Цього разу на хабарі “погорів” заступник генерального директора ДП ” Хмельницькстандартметрологія”.

Як з’ясувалось, посадовець “розкручував” на хабар одного з місцевих підприємців. Підприємець хотів одержати сертифікат для виробництва антисептиків. Сьогодні таке виробництво, як ніколи, актуальне. І багато підприємців намагаються врятувати свій бізнес, переходячи на випуск товарів такого сегменту. Отож підприємець хотів якомога швидше одержати сертифікат, аби приступити до виробництва.

Чиновник пообіцяв йому, що може пришвидшити видачу дозвільних документів, але за певну винагороду. Заступник гендиректора зажадав за свої “труди” 31 тисячу гривень.

Половину цієї суми підприємець йому вже дав. А вчора передавав уже решту – 16 тисяч. Із цими грошима його й затримали силовики.

Читайте також: Затримання слідчого у Хмельницькому: чим займався і за що хотів хабар борець із корупцією

Вже сьогодні йому мають офіційно повідомити про підозру, а найближчим часом обрати запобіжний захід. Діяння чиновника потрапляють під  статтю 368 ч.3 ККУ, яка передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, а також конфіскацію майна.

" " " "