Затримання наркоторгівців-рекрутерів на Хмельниччині: чим відзначилась ОЗГ

Члени злочинної групи змушували наркозалежних людей працювати на них

1938

У Хмельницькій області правоохоронці та спецпризначенці розслідують обставини вимагання групою осіб грошей у наркозалежного громадянина, та схиляння його до наркоторгівлі  законно отриманими ним психотропними препаратами.

Слідчі Національної поліції України у Хмельницькій області, разом з працівниками управління протидії наркозлочинності та спецпризначенцями підрозділу КОРД, під процесуальним керівництвом прокуратури,  затримали групу осіб, що підозрюються у ряді злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Зловмисників підозрюють у тому, що вони погрожували одному з наркозалежних громадян, який перебував на обліку та легально отримував психотропні препарати. Чоловіка схиляли до незаконної торгівлі цими препаратами та вимагали з нього долю від можливих прибутків. Якби він відмовився це робити, то мав би сплатити вимагачам “викуп” у вигляді двох тисяч доларів –  за “спокійне життя”.

У повідомленні прес-служби також зазначається, що одну частину отриманого від держави психотропного препарату потерпілий мав продати, одну просто віддати зловмисникам, а те, що залишиться – вживати сам. Крім того, з грошей,  виручених за продаж частини препарату, він  мав віддавати своїм “кураторам” 10 відсотків. Усе це відбувалось під “кришуванням” одного з місцевих так званих “кримінальних авторитетів”.

Зловмисники були затримані в п’ятницю, 19 червня, під час чергового вимагання. В їхній домівках провели ряд санкціонованих обшуків, під час яких були виявлені ті самі психотропні препарати та боргові розписки.

Зловмисникам уже оголосили про підозру у відповідності до частини 2 статті  189 (Вимагання), та частини 2 статті 308 (Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У ході засідання суду було прийнято рішення обрати запобіжний захід підозрюваним у вигляді тримання під вартою.

" " " "