Затишне коло

985

Дев’ять проєктів стали переможцями програми “Громадські ініціативи” Хмельницької міської територіальної громади на 2021-25 роки. Серед переможців конкурсу – громадська організація «Кабінет допомоги вагітним жінкам та сім’ям з дітьми  “Світанок” та їх проєкт “Затишне коло”.

Громадська організація “Світанок” створена на базі Хмельницької міської дитячої лікарні. Основний вид діяльності – допомога та соціальна підтримка молодим сім’ям, жінкам з дітьми. На рахунку організації це уже не перший проєкт, який буде фінансуватися коштами з міського бюждету. Та зараз організація працює над виконаннням нового завдання.

Так і виникла ідея створення кімнати, де б змогли бути батьки у той час, коли їхні діти перебувають на оперативних втручаннях або ж процедурах. Обладнання для кімнати закуплять із виділених коштів, а от ремонт приміщення робили власноруч.

Спільними зусиллями небайдужих людей приміщення для майбутньої відремонтували. Зараз тривають роботи з обладнання кімнати, адже у планах вона буде багатофункціональною. Власне й меблі у кабінеті мають бути універсальними.

У кімнаті будуть розмішені крісла, диванчики, невеличка бібліотека, а також кухня, де батьки зможуть приготували собі чай або поїсти. Також у кабінеті буде постійно працювати психолог, який у будь яку мить зможе допомогти батькам в емоційному плані.

 

 

 

" " " "