Завтра на Хмельниччині відбудеться пробне ЗНО

Вже наступного дня цьогорічні абітурієнти Хмельниччини зможуть спробувати свої сили

924

На Хмельниччині десятого квітня буде проведено пробне ЗНО, тож цьогорічні абітурієнти області зможуть спробувати свої сили перед реальним тестуванням. Про це повідомило видання “Є”.

Скористалися цьогоріч можливістю проходження пробного варіанту зовнішнього незалежного оцінювання майже п’ять тисяч краян. При цьому найбільш популярними предметами, які вони обрали, стали історія України, математика та Українська мова.

«У Хмельницькій області працівники усіх пунктів сьогодні, 8 квітня, вже проводили установчі наради з підготовки до проведення ЗНО. Загалом на Хмельниччині створено 33 пункти тестування, є вони у кожному раніше районному центрі. У Хмельницькому таких пунктів буде вісім», – розповідає  Ірина Ковальчук, методистка Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також вона додала, що, оскільки реєстрація на пробне ЗНО повністю добровільна, то й добиратися до пунктів їхнього проходження усі повинні самотужки. В даному випадку цей обов’язок повністю лягає на батьків. Оскільки наразі Хмельниччина потрапила в “червону зону”, цей процес буде досить проблематичним, а отже не всі учасники зможуть дістатися до пунктів проходження пробного ЗНО та скористатися цією можливістю.

Однак при цьому Ковальчук зауважила, що деякі батьки вже заздалегідь почали шукати виходи для вирішення цього питання. Окремі з них згуртувалися, об’єднали свої зусилля та найняли приватних перевізників.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: тенденція “більше тисячі” продовжується

Слід зазначити, що попри посилені карантинні обмеження, на Хмельниччині, як і в більшості регіонів України, пробне ЗНО відбудеться в повному обсязі та у визначений термін.

" " " "