Заявки подані. Місяць часу дали інститутам громадського суспільства для подачі заявок

390

У п’ятницю 26 березня був останній день прийому заявок кандидатів на участь у громадській раді при Хмельницькій ОДА. Станом на 16 годину цей процес завершився. Проте сталося це без протоколу та офіційного документування отриманих даних. Робив це спеціаліст департаменту, одноосібно.

Як кажуть представники інститутів громадського суспільства, точну кількість претендентів на нову в адміністрації після фінішу реєстрації не змогли назвати. А отже це відкриває можливість для маніпуляцій.

Під час відбору заяв претендентів до складу нині діючої громадської ради увесь процес був відкритим та прозорим, кажуть представники інституцій. А от цього разу, в тому числі і через карантин, це радше перетворилось у формальність із опусканням паперів у звичайну коробку.

Таке затягування оприлюднення результатів викликало в активістів сумніви в прозорості процесу, каже одна із заявників, Анна. Тобто зявляється можливість як докинути необхідну кількість, аби результати майбутнього голосування були “потрібними” для влади, так і усунити небажаних претендентів.

Деякі із нинішніх претендентів кажуть, що вже готують заяву до поліції. Адже такий підхід до приймання документів насторожує. Вони бачать у цьому бажання нинішнього керівництва ОДА сформувати майбутню раду із лояльних до себе громадських діячів.

" " " "