Збір коштів у Війтовецькій ОТГ: підліток, якого вдарило струмом – у важкому стані

Лікарі боряться за життя хлопця, якого вдарило струмом

4199

У Війтовецькій громаді організовано збір коштів для 15-річного дев’ятикласника Євгена Сороки, якого вдарило струмом на даху електрички, повідомляє XM-inside.

Нагадаємо, біда трапилась у неділю ввечері. Двоє підлітків видерлися на дах вагона-зерновоза, щоби зробити селфі. Один із них одержав потужний удар струмом. Хлопця у важкому стані відвезли до Хмельницької обласної лікарні.

У підлітка обпечено близько 50% поверхні тіла,  зламані рука і нога. Він також отримав опіки внутрішніх органів. Зараз лікарі боряться за його життя.

Мама виховує хлопця сама, і їхня сім’я має невеликі статки. Тому у Війтовецькій громаді почали збір грошей на лікування Євгена Сороки.

Тим часом прес-служба “Укрзалізниці” нагадує про небезпеку таких розваг, які останніми роками стали у підлітків вельми популярними.

“Робоча напруга контактної мережі – 27,5 тисяч Вольт. При наближенні до проводу ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і проводом та завдати електротравму з важкими наслідками для здоров’я”, – пишуть на сайті “Укрзалізниці”.

Вже з початку цього року на залізниці було вражено струмом чотирьох людей, два з цих випадків виявились летальними.

" " " "