Збиткове і безперспективне: у Хмельницькому думають над тим як реанімувати підприємство УТОСу.

772

Збиткове і безперспективне: у Хмельницькому думають над тим як реанімувати підприємство Українського товариства сліпих. Днями в обласному центрі відбувся круглий стіл за участі влади міста, керівництва підприємства та колективу. Його зорганізували через спротив людей, котрі там працюють. У попередніх інформаційних випусках ми розповідали про те, що їм боргують зарплату. Наразі підприємство має серйозні фінансові зобов’язання, загальна сума яких перевищує півмільйона гривень. Погасити їх самотужки воно не спроможне, адже працює у збиток.

Понад 650 тисяч боргу – такий результат роботи за останні роки підприємства Українського товариства сліпих. Колись потужна структура сьогодні ризикує стати банкрутом. А, отже, на вулиці залишаться 32 працівники. Усі вони – інваліди по зору, шукати заробітку яким по суті ніде. Тому врятувати підприємство – наше стратегічне завдання, переконаний очільник міського управління соцзахисту. Словян Воронецький каже, не розуміє хто і як примудрився загнати його у боргову яму, адже аналогічні контори працюють по всій країні – без надприбутків, але успішно.

Сергій Кириченко на посаді директора хмельницького підприємства УТОСУ лише кілька місяців. Каже, окрім боргів контора має купу проблем. Одна із найголовніших – втрата податкової пільги, котра незабаром, обіцяє, буде повернута.

Після отримання податкової пільги підприємство розраховує на державну підтримку. Наразі попередні домовленості із фондом соціального захисту інвалідів вже є.

Ідеєю для виробництва ділиться попередній директор. Сергій Капцевич із підприємства пішов у 2011-му. Каже, тоді підприємство не боргувало нікому, хоча він вже замислювався над його недалеким майбутнім.

Власне, що вироблятиме підприємство і чим йому допомогти має вирішити робоча група ,котру спеціально створили для того, аби не допустити банкрутства і не залишити людей на вулиці.

" " " "