Карантин «вихідного дня»: правоохоронці виявили майже 80 порушень карантинних обмежень

У рейдову групу входять представники поліції, держпродспоживслужби, санепідемстанції

1007

На минулих вихідних на Хмельниччині працювала рейдова група, яка перевіряла наскільки жителі міста та підприємці дотримуються карантинних обмежень.

За 2 вихідні дні на Хмельниччині зафіксували 78 порушень, зазначають у СК ГУНП області.

Щодня по всій Хмельницькій області будуть продовжувати працювати рейдові групи, які будуть проводити роз’яснювальні роботи з представниками торговельних центрів, ринків та магазинів. Також вони будуть штрафувати та перевіряти дотримання усіх карантинних норм.

«Усі ми добре розуміємо, що у сфері торгівлі на Хмельниччині працює дуже багато людей. У нас функціонує чимало ринків. Але є Постанова Уряду, яку всі мають виконувати, Тому ми намагаємось знайти компроміс, наприклад, шляхом перенесення санітарних днів на вихідні», – коментує заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області Тарас Гуменюк.

Нагадуємо, що карантин «вихідного дня» буде тривати до 30 листопада 2020 року. У Постанові Кабміну зазначено,що працювати під час карантину «вихідного дня» можуть лише ті установи, де не менше 60% території призначене для для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами.

" " " "