До уваги хмельничан꞉ в Україні знову продовжили дію карантину

Крім того, є можливість переходу усієї країни у «жовту» епідеміологічну зону

717

Сьогодні , 20 вересня, Кабінет Міністрів  продовжив дію карантину. Цього разу карантинні обмеження продовжили до 31 грудня 2021 року. Крім того, на всій території України можуть бути запроваджені карантинні обмеження “жовтої” зони, повідомили у Кабміні

За словами міністра охорони здоровꞌя Віктора Ляшка протягом останнього тижня кількість нових захворювань на коронавірус зросла в Україні на 68 відсотків, а рівень госпіталізації зріс на 51 відсоток. Також  міністр наголосив, що  поки що навантаження на систему охорони здоровꞌя  можна контролювати. У середньому по країні завантаженість реанімаційних ліжок становить 33 відсотки, а ліжок з киснем – 29 відсотків.

Спираючися на ці факти в уряді вирішили продовжити дію карантину. Також, з 22 вересня, по всій Україні заплановано встановити обмеження «жовтого»  рівня. Таке рішення державна комісія з ТЕБ та НС розглядатиме завтра, 21 вересня.

Крім того, відсьогодні, 20 вересня, почали діяти нові правила карантину. Вони передбачають, що особи, які провакциновані,  не підпадатимуть під деякі обмеження карантину. Проте для цього для «жовтої зони» треба мати сертифікат, де зафіксовано перше щеплення від коронавірусу, а ось у разі переходу до «червоної зони » уже буде потрібний сертифікат повного курсу вакцинації, тобто після двох щеплень.

Нагадаємо, що протягом минулих вихідних на Хмельниччині зареєстровано понад чотири сотні захворювань на коронавірусну хворобу

" " " "