На Хмельниччині стартували раптові перевірки працівників освітніх закладів

Перевірки здійснюють працівники структурних підрозділів ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України

759

Причиною масових обстежень персоналу харчоблоків стали інфекційні спалахи  кишкових інфекцій. Один із таких спалахів було зареєстровано і у хмельницькому НВО №1. Де золотистий стафілокок, носіями якого були четверо працівників харчоблоку, став причиною захворювання 92 дітей.

Отож, у звꞌязку  з цими подіями, відповідно до Постанови головного державного санітарного лікаря України України № 15 від 7 жовтня 2021 року «Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, дитячих будинків-інтернатів у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації» раптові перевірки знову проводитимуть.

Наразі вони уже стартували на Хмельниччині. Як повідомляють  в облцентрі контролю та профілактики хвороб,  працівників харчоблоків перевірятимуть на носійство патогенного стафілококу та патогенних ентеробактерій.

Сподіваються, що такі перевірки допоможуть побачити реальну ситуацію щодо рівня безпеки шкільного харчування. А також , під час проведення перевірок вдасться зꞌясувати як проводяться медичні огляди насправді.

 

" " " "