На Хмельниччині з літака розкидатимуть вакцину від сказу

467 235 доз приманок розповсюдять по регіону

1424

У вересні будуть проводити заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

«Проводиться вакцинація сприятливих свійських тварин. Але небезпека приходить з дикої фауни, від тварин, яких ми не можемо ізолювати і піддати класичним щепленням. Тому використовуємо досвід країн Європейського Союзу – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин», – повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Наразі подібні попереджувальні заходи здійснюють на всій території України За допомогою літаків АН-2 будуть розкидати вакцину, щоб на кожен кілометр квадратний потрапило 25 доз вакцин.

Приманка, розміром з коробку сірників, має запах м’ясо-кісткового борошна та має всередині желеподібну капсулу з вакциною. Вона безпечна для тварин та людей, зазначають у Держпродспоживслужбі.

Ситуація зі сказом на Хмельниччині є досить напруженою.  Від сказу помирає багато тварин, які заражають людей цією хворобою.

Якщо у вересні ви побачите подібну вакцину на природі, то не руйнуйте її, а навпаки зробіть так, щоб тварини змогли з легкістю її скуштувати. Такі заходи важливі для збереження здоров’я і тварин, і людей.

" " " "