Нові заборони від Кабміну: робочий день рекомендують розпочинати з десятої

Карантинні обмеження має повноваження запроваджувати влада на місцях

3015

Від сьогодні по всій Україні, у зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусного захворювання, діють певні заборони та рекомендації, затвердженні Кабміном.

Одна з найосновніших новацій стосується початку робочого дня – Кабмін рекомендує певним суб’єктам господарювання під час карантину розпочинати робочий день з 10 години ранку. Серед них зазначенні такі сфери:

  • оптова та роздрібна торгівля
  • поштова та кур’єрська діяльність
  • ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів
  • страхова діяльність
  • тимчасове розміщування та організація харчування
  • освіта
  • надання соціальної допомоги
  • мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

А от обов’язково розпочати робочий день з десятої ранку  у Кабміні зобов’язали центри надання адміністративних послуг,  територіальні органи Пенсійного фонду України  та органи соціального захисту населення.

Однак, органи виконавчої влади, державні органи та органи місцевого самоврядування, навпаки, повинні працювати з 8 години  ранку.

Окрім того, відтепер суворо забороняється перебувати у громадських будинках і спорудах та громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, що закривають і ніс, і рот. Одягнута маска на підборіддя  законодавчо вважається неправильною поведінкою під час карантину.

У постанові також і йдеться про заборону діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до кінця липня, тому оздоровчий сезон відтерміновується.

Також Хмельницька обласна комісія з ТЕБ та НС запровадила нові обмеження у кількох районах та містах Хмельниччини. Зокрема, пасажирські транспорти, які здійснюють регулярні та нерегулярні перевезення по області та за її межами, повинні проводити посадку та висадку пасажирів у містах Нетішин, Кам’янець-Подільський та Красилів виключно на автостанціях. А у  Старокостянтинові  взагалі заїжджати на автостанцію заборонено.

Оскільки у Кам’янці-Подільському зараз  найбільша в області кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, працівники поліції та Держпродспоживслужби значно посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів  – за порушення дистанції та маскового режиму в громадських місцях і транспорті штрафуватимуть.

" " " "