У Хмельницькому знову можна пройти обстеження на МРТ безкоштовно

Аби скористатись цією послугою, потрібно направлення медичного спеціаліста

1898

Після піврічної перерви у Хмельницькому знову можна пройти обстеження на магнітно-резонансному томографі безкоштовно, повідомляє медіа-ресурс “Є”, посилаючись на очільника міської медицини Бориса Ткача.

Раніше така послуга вже була доступна Хмельничанам, але томограф, що працював у міській лікарні, вичерпав свій ресурс, і останні півроку не працював. Через це жителі обласного центру не мали змогу пройти безкоштовне обстеження. Звісно, за цей період більшість людей уже знайшла спосіб обстежитись – у приватних клініках. Адже коли йдеться про здоров’я, то люди готові викласти з кишені останнє. Однак процедура МРТ – не з дешевих, тому міська влада вирішила пошукати інший спосіб, щоб надавати її безоплатно.

Читайте також: Лікар-нарколог розповів як розвиваються згубні звички та як вони впливають на здоров’я

Міське управління охорони здоров’я оголосило тендер між приватними підприємцями, що надають медичні послуги. На конкурс надійшло три пропозиції. Управлінці обрали ту, що, на їхній погляд, найкраща. Таким чином, тепер цю послугу надаватиме ТОВ “Поллар”, яке розташоване на території міської лікарні. Саме воно запропонувало нормальний апарат, помірковану ціну, а також пообіцяло, що за обстеження дітей не потрібно буде платити взагалі.

Водночас за дорослих, які будуть туди направлені на обстеження, платитиме міський бюджет. Загалом на рік, для проходження цієї процедури, потрібно буде близько 3 мільйонів гривень.

Тим пацієнтам, які вже були направлені лікарями на обстеження, але не змогли його пройти через несправність апарату МРТ, треба поновити свої направлення, каже Борис Ткач.

" " " "