У світі стає все більше самогубств: жителі Хмельниччини можуть долучитися до порятунку зневірених

Іноді для того, щоб врятувати людське життя, потрібно лише 40 секунд

892

Одне з найбільших лих сьогодення – самогубства. Причому вони найбільш поширені у молодіжному середовищі. Серед людей віком від 15 до 29 років це –одна з найперших причин смерті. За статистикою кожні 40 секунд хтось на нашій планеті накладає на себе руки. Врятувати людину, утримати на порозі фатального кроку, теж можна усього за 40 секунд. Сьогодні, 10 жовтня,  людство відзначає Всесвітній день психічного здоров’я. Повсюди проходить акція “40 секунд дії”, йдеться на Фейсбук-сторінці МОЗ України. Отже, що можна встигнути за 40 секунд.

Читайте також: Трагедія фестивалю: загадкова смерть київського фотографа у Кам’янці-Подільському

Можна усього 40 секунд поговорити з близькою людиною, яка перебуває у скрутному становищі. І ці 40 секунд можуть стати для неї поворотним моментом у житті.

Якщо хтось із ваших знайомих втратив через самогубство близьку людину, також поспілкуйтеся з ним. Бодай 40 секунд. Цим ви полегшите його душевні страждання.

Якщо ви роботодавець, і керуєте колективом, знайдіть хвилинку для того, аби поспілкуватись із людьми хоча б такий короткий відрізок часу. У кожного –свої проблеми, і можливо саме ваша підтримка допоможе людині налаштуватись на гарні думки та утримає її від непоправного.

Якщо ви володієте великою аудиторією, ви – блогер, журналіст або політик, згадайте, що є найвища цінність, яка обєднує всіх – людське життя. Знайдіть 40 секунд, щоб розповісти про всесвітню акцію #WorldSuicidePreventionDay іншим людям. Ці 40 секунд можуть утримати зневіреного на краю безодні і врятувати не одне життя.

" " " "