Викладачка навчального закладу добилася скасування відсторонення від роботи через те, що вважає вакцінацію медичним експериментом

692

Городоцький районний суд визнав скасував відсторонення від роботи музичної керівниці Сатанівського дитсадка «Веселка» Ірини Литвин через її відмову від щеплення проти Covid-19. Суддя Інна Федорук наголосила, що відсторонення працівниці садочку відбулося з порушенням закону, оскільки її відсторонили за кілька днів до того, як набув чинності відповідний наказ МОЗ. Окрім того, сама викладачка навчального закладу вважає вакцінацію медичним експериментом і є противником вакцінації.
Про поновлення на роботі відстороненої працівниці дитсадка першим повідомило інформагентство «ХМ-Інсайд». У самому рішенні суду вказано, що на дату відсторонення у законодавстві не було передбачено вимоги вакцинуватися від коронавірусу працівникам освітніх закладів. «З матеріалів справи вбачається, що відповідач прийняв рішення про відсторонення позивачки від роботи 5 листопада, тобто до набрання чинності наказом МОЗ №2153. Отже, станом на 05 листопада законом не було визначено обов’язку позивачки як працівниці закладу освіти вакцинуватись проти Covid-19, а тому відсутні підстави стверджувати, що на час прийняття оскаржуваного наказу вона відмовилась або ухилилась від проведення такого щеплення, у зв’язку з чим підлягала відстороненню від роботи», – йдеться у рішенні суду.

" " " "