Знову у “червоній” зоні

878

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перевела у «червону» зону кілька областей країни. Серед них — Хмельниччина.
«Червоний» рівень епіднебезпеки оголосили на території ще трьох областей: Хмельницької, Закарпатської та Луганської. Жорсткіші карантинні обмеження починають діяти з 00:00 11 лютого. “Червоний” рівень епіднебезпеки досі збергіється на Івано-Франківщині й Рівненщині.
За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 8 лютого перевищено два з п’яти епідеміологічних показники:
• коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 38 відсотків (норма до 20 відсотків);
• рівень госпіталізацій становить 100,9 особи на 100 тисяч населення (норма до 60 на 100 тисяч населення.
Для переведення регіону в «червону» зону достатньо, щоб на його території впродовж трьох днів було перевищено два і більше епідпоказники. Натомість у Хмельницькій області така ситуація зберігається понад тиждень.
Карантинні обмеження «червоної» зони
Нагадаємо, частина правил «червоної» зони подібна до «жовтої». Наприклад, якщо в усіх працівників і відвідувачів немає сертифікатів про щеплення чи одужання від коронавірусу або негативного тесту, забороняється робота:
• закладів громадського харчування (крім доставки та замовлень на винос);
• кінотеатрів, театрів та інших закладів культури та розваг;
• спортзалів, фітнес-центрів і басейнів;
• проведення масових заходів.
Однак, якщо у «жовтій» зоні для уникнення більшості обмежень достатньо хоча б одного щеплення, то у «червоній» необхідні — два. Інакше також починає діяти заборона на роботу непродовольчих ринків і приймання відвідувачів закладами торгового й побутового обслуговування населення.

 

" " " "