«Зелені жнива» у розпалі

1423

«Зелені жнива» у розпалі. На Хмельниччині активно заготовляють корми для тварин. Це один з важливих процесів у сільському господарстві, – розповіли у Групі компаній Вітагро. Тамтешні аграрії вже зібрали перший укіс люцерни.

На полях, що обробляє Група компаній Вітагро, кипить робота. Поблизу Гвардійського, Хмельницького району, аграрії працюють над заготівлею кормів для худоби. Це один з важливих процесів у розвитку тваринницької галузі.

На Хмельниччині заготівлю кормів люцерни у Вітагро розпочали одні з перших. На поля вивезли сучасну сільськогосподарську техніку, яку готували заздалегідь. Аграрії розповідають, врожайність залежить від низки факторів. Зокрема, від технології вирощування.  Потрібно належним чином обробляти грунт, підживлювати рослини, боротися із бур’янами. Велику роль відіграють і погодні умови, які цьогоріч були вкрай складними.

Задля створення міцної кормової бази для тварин у Групі компаній Вітагропосіяли понад 800 гектарів люцерни і тисяча двісті – кукурудзи.  Так, постійно нарощують молочне виробництво. Цю сучасну ферму в Остапківцях облаштували кілька років тому. Виробничі приміщення повністю модернізували, встановили новітнє обладнання та завезли близько п’ятиста племінних нетелівз Німеччини. Нині поголів’я зросло більш як удвічі.

Це один з найкращих показників на Хмельниччині, – додає Андрій Брензович. На досягнутому у Вітагро не зупиняються, впевнено крокують вперед задля втілення амбітних планів.

 

 

 

 

 

 

 

" " " "