Земля у власності, але не в тих руках.

1279

Земля у власності, але не в  тій. Декілька десятків селян із Новоушицького та Кам’янець-Подільського районів приїхали до обласного центру, аби знайти правди у земельному питанні. Як кажуть мешканці сіл, земля роздана будь кому, але не місцевим.

Жителі сіл Новоушицького та Кам’янець-Подільського районів не вперше знаходяться в стінах обласної адміністрації. Цього разу люди прийшли, аби почути відповіді на запитання –  хто та яким чином привласнив земельні ділянки, які мали належати мешканцям села. З невідомих причин чорнозем, який раніше належав радгоспу, роздали чужинцям. Останні взагалі не мають відношення до Гораївка. Більше того – вони не проживають у Хмельницькій області.

На колегії селян таки не почули – думку людей вислуховував  антирейдерський штаб.

Після багатьох звернень земельним резонансом почало займатися головне управління поліції краю. Тут кажуть, справа на контролі, бо ведеться розслідування, зараз вилучаються та готуються до експертиз документи.

Люди ж  переконують, справу затягують навмисно, а тим часом їхні землі вже перепродають третім особам. За інформацією місцевих жителів, десятками гектарів землі володіють тільки дві невідомих людини.

Чиновники та правоохоронці пообіцяли кинути всі сили та розібратися у земельній справі. Натомість люди переконані – це не останній їхній візит у кабінети високопосадовців.

 

" " " "