Жінка-поліцейський: норма чи дивина?

1049

 Вони незамінні при вирішенні сімейних конфліктів. А ще часто-густо тільки вони можуть втихомирити розбишаку. В патрульній поліції області працює лише 12% жінок. Кожна з них – на вагу золота. Утім, їм не роблять жодних скидок. Робочий день триває 12 годин, а деколи більше. Правоохоронці кажуть, під час виконання поліцейський немає статі! Наша Юлія Астафурова провели один робочий день разом із дівчиною-копом, сержанткою патрульної поліції Світланою Курською. Два роки тому вона проміняла офісну роботу юриста на вуличний екстрим поліцейської. 

 Тендітна, привітна і усміхнена сержантка патрульної поліції Світлана Курська носить погони, зброю і кайданки лишень останніх два роки. До служби в поліції вона працювала юристкою. І раптово вирішила змінити теплий офіс на вуличний екстрим.

 Тепер каже, кожен робочий день – несподіванка. Сьогодні Світлана разом із напарником Романом заступили на денне чергування. І майже чи не одразу – виклик.

 Сержантка каже, виїзд на ДТП – це один з найпоширеніших викликів. Утім, за два роки служби бувале різне. Хоча, зізнається, на щастя, силу поки що не доводилося застосовувати.

 Водночас, вже доведений факт, саме жінки поліцейські незамінні під час вирішення сімейних конфліктів. А ще правоохоронниця зізнається, їй вдалося втихомирити не одного розбишаку. Секрет простий.

 Словом, вічливість – найкраща зброя. ДТП, на яке прямували, на щастя, виявилося без постраждалих. Після з’ясування обставин учасники автопригоди вирішують розійтися цивілізованим шляхом.

 До слова, про те, що жінки патрулюють вулиці міста, хмельничани, які потрапили у неприємну автопригоду, схвалюють.

 Тим часом напарник Світлани – капрал патрульної поліції Роман Мурава – каже, в правоохоронних структурах стать не впливає на професіоналізм.

 Утім, попри схвальні відгуки щодо роботи жінок в силових структурах, їх все ж не багато. А про гендерний баланс приміром 50 на 50 говорити взагалі зарано. У лавах патрульної поліції області працює усього 12% жінок.

 Офіційна статистика говорить, що загальний відсоток жінок, які працюють в системі МВС, України складає 24,5 %. Це приблизно 70 тисяч. Утім, більшість з них обирають офісний варіант роботи. А от до бойових чи вуличних умов охочі одиниці.

" " " "