ЖІНКИ-ВОЛОНТЕРКИ

590

Війна на Сході об’єднала українців. Від її початку і до сьогодні армії допомагають волонтери. На Хмельниччині до такої діяльності найактивніше долучалися жінки.

Скрипалька Майя Онищук пригадує поїздки на Схід. Разом із колегами Творчої сотні “Рух до перемоги” привозила хлопцям смаколики, бронежилети і українську музику.

Кожна поїздка дарувала незабутні емоції. Пригадує виступ у холодному цеху заводу.

І квіти на лінії розмежування серед зими.

Благодійністю Майя Онищук розпочала займатися 20 років тому. У цьому її підтримують чоловік та донька. А вже від початку війни були поїздки на Схід.

Про те, що війна триває, нагадують жінки з волонтерської групи “Маскути”. У вільний від роботи час для хлопців на передовій виготовляють маскувальні сітки і костюми.

Світлини жінок, котрі наближають перемогу в переддень міжнародного дня волонтерів показали у Хмельницькій міській раді. Всього 32 фотопортрета.

На Хмельниччині волонтерство має переважно жіноче обличчя – розповідає співорганізаторка виставки Леся Стебло. Фотопроєкт покликаний привернути увагу до подій на Сході.

У задумах організаторів створити біографічний альманах про жінок-волонтерок Хмельниччини. Кажуть – їх набагато більше, ніж на цих світлинах.

" " " "