Жителі Озерної потерпають від підпалів на сміттєзвалищі.

1632

Їдкий аромат, клуби диму і попіл в домівках. Жителі Озерної потерпають від пожеж на сміттєзвалищі. Люди певні, загорання – не випадкові. Кажуть, це – неофіційна робота комунальників, котрі, здійснюючи підпали несанкціоновано ввезених на територію полігону відходів, заробляють. Через такий «лівак» городяни страждають не один рік. Переконують, зі своєю проблемою ходили скрізь. Про неї всі знають, утім не реагують.

Їдкий аромат, клуби диму і попіл у домівках – це важка буденність жителів Озерної та Олешина.

Це все, переконані місцеві, результат неприємного сусідства. Мікрорайон та село розташовані неподалік міського сміттєзвалища. Воно час від часу горить.

Люди кажуть, більшість загорянь – далеко не нещасні випадки. Переконують, підпали організовують самі комунальники.

Процедуру, кажуть місцеві, комунальники повторюють раз на тиждень, вночі. Головне – аби не було зайвих очей і дощу.

Місцеві кажуть, зважаючи на те, що з небесною канцелярією про дощ на щодень не домовишся, намагалися проблему вирішити на землі. Зверталися скрізь, відповіді отримували, правда віз і досі там.

Бажання закрити дане питання раз і назавжди мають. Принаймні у цьому переконує керівництво обласного центру. Заступник міського голови каже, про проблему знає. Правда, люди не до кінця праві. Переконує до підпалів комунальники рук не докладають. Несанкціонованозавозять і підпалюють місцеві підприємці.

Анатолій Нестерук додає, зловити таких піроманів практично нереально. Для того, аби вони не їхали на територію сміттєзвалища раніше комунальники поставили блоки. На жаль, ця перешкода не спрацювала. Тепер планують викопати рів.

Заступник міського голови не приховує, рів – не панацея від пожеж на сміттєзвалищі. Каже, винних потрібно зловити на гарячому і притягнути до відповідальності. Переконує, що у силі міської влади, буде зроблено і просить городян про допомогу. Радить лише запримітивши пожежу викликати всі можливі структури – поліцейських, рятувальників і комунальну «аварійку». Це має допомогти. Бо, за законом, не спійманий – не злодій.

 

" " " "