«Життя через мистецтво».  Дівчина із рідкісним генетичним захворюванням показала свої картини

1240

 Впевненість в собі, бажання жити, творити і насолоджуватись всіма благами людства – все це необхідно кожному з нас, щоб бути щасливим. Але іноді в житті  настає чорна смуга. У такі моменти складно знайти в собі сили, щоб рухатися далі. Але потрібно пам’ятати, що з будь-якої, навіть найскладнішої ситуації можна знайти вихід. І приклад тому – хмельничанка Аріна Чабан. Маючи рідкісну генетичну хворобу, Аріна не опускає руки і створює справжні шедеври. Напередодні в обласному художньому музеї відбулась її перша виставка.

Та, нажаль, сама Аріна тут присутня не була. Адже ще у ранньому дитинстві їй поставили діагноз – спинальна м’язова атрофія.

Мати Аріни каже, коли дівчинці особливо складно переносити біль, або коли немає настрою – вона береться за фарби.

Виставку робіт Аріни влаштували в обласному художньому музеї. Приурочили її до міжнародного дня рідкісних захворювань. Адже спинальна м’язова терапія саме таким захворюванням і є. Аріна  – єдина дитина у Хмельницькому із таким діагнозом. Та не зважаючи на складну хворобу дівчинка малює напрочуд яскраві картини. Батьки Аріни кажуть, завдяки малюванню їй вдається на деякий час забути про біль та зануритись у свій особистий світ. Психотерапевти кажуть, арт-терапія чудовий спосіб, аби нагадати хворим діткам, що вони такі самі, як і всі решта.

Адміністрація художнього музею закликала усіх проявити турботу до дітей із рідкісними захворюваннями. Директор музею Ольга Долінська оголосила про початок своєрідної акції допомоги.

Акція триватиме до кінця березня. Увесь зібраний інвентар в подальшому буде переданий діткам із рідкісними захворюваннями.

 

" " " "