Життя семи десятків тварин під загрозою. Підсумки тижня .

1093

Життя семи десятків тварин під загрозою. У хмельницькому зоокуточку нині перебуває 72 тварини, та скільки ще вони проживуть – питання. На разі зооцентр згаходиться на Західно-Окружній. Власник цієї земельної ділянки вирішив продати свій наділ, тому попередив, аби директор зоокуточка Сергій Пальохін шукав інше місце для тварин. На все – про – все є півроку. Якщо за цей час тваринам не знайдуть нову домівку – їх доведеться приспати. Директор зооцентру не перший рік оббиває пороги міської ради з проханням надати йому в оренду земельну ділянку для зоокутка, та результату поки що ніякого.

 Леви, ведмеді, вовк, лисиці, єноти та безліч птахів. Нині у зоокуточку Сергія Пальохіна налічується 72 тварини. Поки що зооцентр розташований на Західно-Окружній, та бути йому  там ще не довго. Власник земельної ділянки, яку орендував пан Пальохін, вирішив продати свій наділ.

Сергій каже, кілька разів звертався до міської влади, аби йому надали в оренду земельну ділянка для розташування зоокуточку. Спочатку міські обранці обіцяли територію у дендропарку на виставці, а сьогдні кажуть – відповідних земельних ділянок у місті немає.

Пан Пальохін каже, кілька років тому у міській раді обіцяли, що можуть знайти місце для зоокутка у парку Чекмана або дендрологічному парку «Поділля». Питання стояло тільки в корегуванні містобудівної документації. Але справа чомусь так і не рушила з місця, і сьогодні чиновники кажуть – землі із відповідним призначенням у Хмельницькому немає взагалі.

У реабілітаційному центрі Сергія Пальохіна перебуває 7 десятків тварин. Їх життя важко назвати легким, адже більшість з них потрапили до центру після жорстокого поводження людей. Ведмедів забирали з цирків, чорних лелек рятували від недобросовісних мисливців, а на вовка травили собак, після чого тварину зшивали чи не по частинах. І сьогодні їх життя залежить тільки від того чи знайдеться для них місце у Хмельницькому.

Єдине, що порадили директору зооцентру – звертатись до людей, які мають у власності земельні ділянки і можливо вони погодяться на суборенду. Або шукати місце за межами Хмельницького. Часу на пошуки не так вже й багато, і якщо за півроку Сергій Пальохін не знайде куди перевезти своїх підопічних – їх доведеться приспати.

 

" " " "